programare
consultaţia specialistului

Noi implantăm

Etapele implantării

  • Etapele implantării технология установки импланта

Fiecare tip de implantare dentara (într-o etapă sau în două etape), prevede etape diferite ale intervenţiei chirurgicale pentru întroducerea implanturilor. Etape de implantare a dinţilor sunt efectuate  într-un mod constant şi, deseori, necesită perioadă lungă de timp, care depinde de dificultatea intervenţiilor şi caracteristici individuale ale organismului.

Un rol important în planificarea implantării joacă adenţia (pierderea dinţilor), metoda de protezare, mărimea şi structura  osului la locul implantării.

În funcţie de tipul adenţiei este aleasă nu numai forma, construcţia şi metoda de întroducerea implantului, dar chiar şi dimensiunile lui. Ca o etapă de pregătire pentru implantare este   tratamentul bolilor asociate ale cavităţii bucale, organismului  în întregime, deoarece acestea pot afecta direct sau indirect procesul de osteointegrarea implantului.

În timpul implantării un rol  principal joacă tehnica chirurgicală. Orice rană chirurgicală poate să se vindece prin intenţia primară numai în condiţii aseptice şi performanţa intervenţiei chirurgicale cu traumatizarea minimă a ţesuturilor. Tehnica operaţională netraumatizantă este o serie de activităţi care presupun alegerea corectă a accesului operativ, respectarea regulilor stricte de pregătire a osului, instalarea implantului şi închiderea rănii chirurgicale.

Metode de bază a operaţiei: implantare într-o etapă şi implantare în două etape.

În implantare într-o etapă sunt utilizate implanturi de construcţia  nedemontabilă, vîrful cărora apare în cavitatea bucală. Pregătirea osului se realizează şi printr-o metodă  atraumatica , fără decolarea ţesuturilor moi dar şi cu tăierea mucoasei, care este efectuată doar pe creasta osului alveolar, apoi se desfac în straturi  două lambouri muco-osoşi, se instalează implant şi se sutureaza ţesuturile. Noi dăm preferinţa  tehnicii atraumatice!

Dezavantajul este incapacitatea de a efectua protezarea în aceste sisteme de implantare pentru a inlocui dinţii lipsiţi numai pe implanturi aplicaţi. În acest caz, ne confruntăm cu problema necesităţii de şlefuire a dinţilor sănătoşi pentru a le uni cu proteza pe implanturi.

Implantarea în două etape constă în ceea, că de la început se întroduce  elementul intraosos, dar după o anumită perioadă de timp se întroduce formatorul gingival, apoi poate fi instalat abatmentul sau alte componente ortopedice, care sunt prevăzute de construcţia implantului. Implantarea în două etape este cea mai întrebată operaţie.

1 etapă.  După incizia şi decolarea lambourilor mucos-osoşi de-a lungul creastei alveolare, se procedează formarea locul osos cu burghiurile de diametre diferite.  Apoi, implantul este înşurubat  în locull format.
Pentru a preveni pătrunderea ţesuturilor în canalul intern al elementului intraosos este înşurubată o membrana de ptotectie. Lambourile muco-osoase revin la loc, rana este cusută bine.

2 etapă.  Dupa 3-6 luni este determinată locaţia elementelor intraosoase sub membrana mucoasă (cu o sondă sau prin tăierea mucoasei). Tăierea mucoasei asupra elementelor intraosoase se efectuează cu un perforator şi se întroduce formatorul gingival, care este apoi înlocuit cu un abatment.Instalarea abatmentului se face după integrarea completă şi fiabilă a implantului. Este efectuată atunci când implanturile dentare se prind cu osul. Abatmentul (o legătură între implanturi dentare şi proteze pe punte)  este înşurubat în implant. Acum implantarea este completata şi nici o altă intervenţie chirurgicală nu este necesară. Vindecarea - în aproximativ o săptămână, apoi putem trece la etapa următoare - protezarea.


Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Denta Vita" care este situat în centrul Chişinăului, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.