programare
consultaţia specialistului

Noi tratăm dinţii

Noi tratăm caria

Noi tratăm caria

Caria şi tratamentul ei

Există mai multe teorii (peste 400) despre apariţia cariilor dentare. Potrivit uneia dintre cele mai comune se dovedeşte că, din cauza igienei orale necorespunzătoare (curăţirea dinţilor neregulată, îngrijirea nesuficientă a dinţilor), pe smaltul dentar se formează placa dentara moale (în special pe suprafeţele dintilor laterali). Placa dentară este ferm lipită pe suprafaţa dintelui şi devine  un mediu care favorizează apariţia şi dezvoltarea bacteriilor.

Mai mult de jumătate din aceste bacterii sunt streptococi. În cazul în care compoziţia plăcii include sarea minerală, ea devine sigilată, si se transforma in placa dentara. Oamenii de ştiinta au constatat ca bacteriile, care se află în placa dentară produc acid lactic, care demineralizează smalţul, ceea ce favorizează apariţia cariei.

Bacteriile din placa dentară nu la toţi se manifestă la fel. La persoanele cu imunitate bună caria nu se dezvolta atît de activ cum la cei cu imunitatea slabă.

Caria se dezvoltă treptat.Au fost identificate patru etape de dezvoltare a cariei:

  • pată cariată;
  • caria de suprafaţă;
  • caria medie;
  • caria profundă.
Noi tratăm caria

Caria dentara în clinica stomatologică "Denta Vita"  este tratată cu utilizarea obligatorie a cofferdamului  (din anul 2000). Pentru restaurarea dinţilor folosim preparate nanocompozite moderne şi estetice: EstetX şi Filtek Supreme (3M).


Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Denta Vita" care este situat în centrul Chişinăului, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.