programare
consultaţia specialistului

FAQ

Tratamentul dentar

La întrebările despre tratarea dinţilor va răspunde Uzun Ivan Mihail - medic dentist, medic ortoped, angajat al clinicii stomatologice Denta Vita.

 

Tratamentul stomatologic, fie că este un simplu tratament terapeutic sau unul de pregătire pentru protezare trebuie să corespundă anumitor standarde de calitate.

Canalele neadecvat tratate pot provoca inflamaţii ale dinţilor, chiar şi peste o perioada de timp mai îndelungată, adică peste doi sau trei ani, uneori şi mai mulţi.

De obicei după tratamentul canalelor dinţii sunt fortificaţi cu ajutorul unor pivoţi de titan (dar dacă mai departe dinţii vor fi acoperiţi cu coroane din ceramică integrală (nemetalizată), atunci se vor utiliza pivoţi din fibră de sticlă pentru a-i oferi dintelui o transparenţă naturală).

Calitatea tratamentului trebuie INDISPENSABIL verificată prin imaginile radioviziografice.

  • Cât de inofensive sunt astfel de radiografii?

    Aparatul radioviziografic didital utilizat în clinica noastră este unul de ultimă generaţie, în care nivelul de radiaţie este redus cu zeci de ori, ceea ce permite medicului să facă în caz de necesitate câteva radiografii la o singură vizită a pacientului. Numărul de imagini şi sarcina totală de radiere este monitorizată în cartela pacientului şi întotdeauna este mai mică decât standardele acceptabile.

    În plus, acest echipament economiseşte timpul Dvs. datorită introducerii imediate a imaginilor pe ecranul computerului.

  • Este oare posibilă restaurarea dintelui distrus fără utilizarea coroanelor metaloceramice sau integralceramice?

    La momentul actual calitatea materialelor de plombare este atât de avansată, încât există posibilitatea restaurării formei dintelui fără nici o coroană.

    O astfel de metodă este folosită numai din motivul că nu este costisitoare.

    Cu toate acestea, ar trebui să înţelegem că durabilitatea unui asemenea dinte nu este mare, iar reconstituirea formei dintelui nu este perfectă.

  • Care sunt factorii cheie care influenţează durabilitatea dinţilor vindecaţi?

    Bolile parodontale (gingiilor) pot cauza nu numai pierderea dinţilor restauraţi, dar şi a celor sănătoşi. Afecţiunile gingivale pot duce la slăbirea arcadei dentare şi ca urmare a pierderii acestor dinţi.

    Pentru a preveni această boală este recomandat cel puţin o dată pe an de curăţat depunerile dentare  (placă dentară sau peatră) în fotoliul  stomatologic. În clinica noastră, această procedură se realizează cu ajutorul aparatului Cavitron şi Vektor.

    Dacă deja V-aţi ciocnit de problema sângerării gingiilor şi aveţi dubii referitor la clătinarea dinţilor, imediat contactaţi parodontistul ca să eliminaţi această problemă.

  • În ultimii ani, tot mai multe referinţe se fac la stomatologia cosmetică.

    În prezent stomatologia a devenit nu numai funcţională, dar şi cosmetică. Tot mai multe persoane îşi doresc nu numai să mestece calitativ mâncarea, dar în acelaşi timp să fie posesorii unui zâmbet frumos.

    Exemplul cel mai evident al stomatologiei cosmetice este înălbirea, atunci când culoarea naturală a smalţului este artificial defecată. Dinţii sunt mai vizibili, iar zâmbetul mai eclatant. Într-un caz mai simplu dinţii sunt curăţaţi cu ajutorul unor mijloace profesionale până la culoarea naturală a smalţului (profyflex).

    Aceeaşi procedură se efectuează înainte de plombarea dinţilor anteriori, pentru selectarea corectă a culorii materialului de plombare sau a ceramicii.

    Trebuie de remarcat că, în cazul plombelor deja existente pe dinţii din faţă, albirea este relativ contraindicată, deoarece după o astfel de procedură culoarea smalţului şi a plombei va fi diferită.

    Metodele moderne de înălbire a dinţilor (cu laser) sunt foarte eficiente şi destul de sigure.

  • Ce-i de făcut atunci când pe dinţii din faţă sunt deja plombe, dar la zâmbetul hollywoodian nu poţi renunţa?

    În acest caz, pe partea din faţă a dinţilor pot fi lipite plăci ceramice – faţete (viniruri).

    În acest caz, puteţi schimba nu numai culoarea dinţilor, dar şi să corectaţi defectele minore în dentiţie, cum ar fi abraziunea dentară, spaţiile între dinţi (tremele, diastemele), puteţi schimba chiar forma şi lungimea dinţilor, în aşa mod Vă puteţi „întineri”zâmbetul. Această metodă oferă un efect cosmetic uimitor, în condiţiile unei fiabilităţi la nivel.

    Este adevărat că şi în acest caz puteţi economisi bani prin înlocuirea plăcilor ceramice scumpe cu un  material de plombare de ultimă generaţie, dar ca întotdeauna pentru economisire vom plăti cu durabilitatea şi impecabilitatea lucrării estetice (se pierde transparenţa şi luciul dinţilor).

    Chirurgia plastică a gingiilor de asemenea poate fi atribuită stomatologiei estetice, adică  formarea estetică a gingiei in regiunea coletului  dintelui. Desigur, lista intervenţiilor chirurgicale cosmetice nu se limitează aici, şi desigur ortodonţia ocupă un loc special.

  • Mulţi oameni cred că dintele bolnav este mai uşor şi mai puţin costisitor să-l smulgi ...

    - Aceştia sunt cei care au fobia tratamentului dentar.

    Doar la prima vedere ar putea părea că extragerea unui dinte - este rapidă şi ieftină.

    Mai devreme sau mai târziu omul se va confrunta cu problema înlocuirii acestuia cu ceva, adică cu o proteză. Şi atunci, „economiile” se întorc împotriva noastră, dar şi mult timp va fi pierdut.

    Stomatologia modernă tratează cu succes canalele radiculare şi previne complicaţiile.

    Specialiştii clinicii noastre sunt pe deplin familiarizaţi cu toate tehnologiile moderne de „păstrare a dinţilor”, care asigură calitatea perfectă şi un rezultat estetic uimitor.


Dacă este necesar în clinica noastră puteţi face imediat o radiogramă digitală pentru specificarea diagnosticului şi crearea unui plan de tratament.

La toate întrebările Dvs. referitor la cazuri concrete vor răspunde cu mare plăcere medicii-specialişti ai clinicii stomatologice "Denta Vita". Pentru vizită Vă  puteţi înscrie la telefon sau prin formularul de pe site.