programare
consultaţia specialistului

Noi tratăm dinţii

Noi art-restaurăm

video

Restaurare artistică a dintelui  ("creşterea dinţilor") poate face zambetul pacientului, nu numai cum el a fost odata, dar şi cum ar fi  dorit să fie.

De la meserie stomatologia s-a  transformat treptat în artă. Încă de curând, medici-stomatologi în primul rând practicau numai tratamentul, dar astăzi dorinţa esenţială a oamenilor să devină mai frumoşi,  înainteza cerinţe estetice ridicate către tratamentul stomatologic, deaceea de la medicii se cere o lucrare subtilă aproape artistică. Înainte de a modela coroana  unui dinte in cavitatea bucală a pacientului, medicul-stomatolog trebuie să facă un calcul exact a valorii în toate detaliile.

O caracteristică specifică a art-restaurării constă în aceea, că dinţii restaurati prin aceasta metodă  sunt supusi  unei slifuiri minime, adică sunt  îndepărtate doar ţesuturile neviabile în zona defectului. De exemplu, pentru a pune o coroană artificială suprafaţa dintelui trebuie să fie strunjită, şi, uneori, conform indicaţilor şi depulpată. Restaurare artistică, în multe cazuri, permite păstrarea dinţilor "vii." Metoda de restaurare e mai blinda fata de  dinţii noştri, şi e mai accesibilă după preţ, căci restabilirea zâmbetului prin metoda aceasta este mult mai ieftină decât cu aplicarea coroanelor. În plus, această metodă reduce numărul de vizite la dentist.

Noi art-restaurăm Noi art-restaurăm

Restaurarea artistică („creşterea dinţilor") permite:

  • Nu numai eliminarea urmelor de carie pe dinţii anteriori, dar şi  restaurare a formei anatomice a  dinţilor posteriori;
  • Ascunderea defectelor smalţului (de exemplu, eroziunea smalţului sau defectul cuneiform);

În plus, restaurarea artistică  permite de a schimba forma dintilor (de exemplu, pentru ai  face mai lati , sau, dimpotrivă, ai îngusta,  ai  scurta sau ai  alungi). Cu aceasta metodă puteţi scăpa de golurile între dinţi. Mai mult, se ştie, că odată cu vârsta, marginile dentare se şterg, deaceea  alungirea dinţilor cu 1 - 2 mm ajută la "intinerirea" vizuală a zîmbetului. De asemenea, folosind această metodă se poate îmbunătăţi poziţia dintelui (să fie împins înainte sau, invers,- înapoi), schimbarea culorii   dintelui, în cazul în care alte metode de albire sunt contraindicate. Acest lucru este necesar dacă unul dintre dinţi (sau chiar câteva) au fost diferiti  după ton faţă de alţi dinţi, ceea ce  adesea se întâmplă după o plombare necalitativă, primirea medicamentelor (cum ar fi dinţi tetraciclinaţi ) sau din cauza schimbărilor hormonale. Dar noi nu trebuie să credem că restaurarea este  un înlocuitor pentru tratamentul ortopedic sau ortodontic. Până în prezent, aceste trei domenii în stomatologie "lucrează" împreună pentru beneficiul pacientului.

Restaurarea artistică poate fi realizată prin două metode: direct şi indirect.

  • Restaurarea directă se efectuează direct în cavitatea bucală a pacientului. Aplicând materialul lumino-nanocompozit strat după strat.
  • Restaurarea indirectă presupune confecţionarea venirilor  în  laborator special. Venirul  este  o piesă ca placa, care se fixează cu ajutorul unui ciment special (sub forma de gel), pe suprafaţa frontală a dintelui.

Restaurarea indirectă poate fi efectuată din materiale lumino-reflexibile, precum şi din ceramică integrală.

Aceste şi alte tehnologii sunt folosite cu mare succes în Centrul Stomatologic "Denta Vita" care este situată  în centrul Chişinăului, unde medici calificate îdreaptă  intreaga lor experienţa cu ajutorul echipamentelor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.


Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Denta Vita" care este situat în centrul Chişinăului, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.