programare
consultaţia specialistului

Noi implantăm

Laserul în implantare

Implantarea dentară cu Lazer

Lazer DOCTOR SMILE

Dacă mai recent, implantarea dentară  părea ceva fantastic, astăzi este o procedură destul de obişnuită care este practicată de către  medicii-stomatologi al centrului stomatologice "Denta Vita" în fiecare zi.

Procedura de implantare durează de la 30 minute pînă la 1 oră. Sub anestezie locală, se taie mucoasa (o facem cu ajutorul lazerului, ceea ce asigurăun rezultat mai bun, vindecare mai bună şi mai rapidă, şi o sterilitate absolută şi fără vărsare de sânge), şi apoi folosind un dispozitiv special - se întroduce implantul.

Implantul este o tijă cilindrică din Titan. Apoi implantantul se acoperă cu mucoasa şi se aplica suturi.

După  procedura de implantare trebuie de aşteptat 3-6 luni pentru o protezare permanentă, pentru acest timp se  instalează proteza temporară din plastic. În această perioadă, implanturi se integrează cu osul maxilar şi apoi sunt folosite pentru  protezarea permanentă, deaceea  mucoasa este tăiată din nou (o vaporizăm cu lazerul), pe care  ulterior se instalează coroana.

Utilizarea Lazerului ne dă avantaje semnificative în cursul procedurii.

  • În primul rând, este mai putin traumatic, deoarece nu sunt însoţite cu sângerare.
  • În al doilea rând, după tratamentul cu laserul se creaza  o peliculă, care protejează, ca un pansament biologic, rana de la pătrunderea microorganismelor.

Astfel, utilizarea lazerului permite să facem implantarea mai confortabilă pentru pacient şi cu un efect mai bun. Costul implantării depinde de sistemul de implantare ales. Noi folosim mai multe sisteme, ceea ce permite să facem aceasta procedură pacienţilor cu posibilitaţi materiale diferite.

Contraindicaţii pentru implantare sunt probleme metabolice şi unele boli cronice în faza decompensată.

Anterior, ca o contraindicaţie a fost lipsa osului  în zona de implantare. Dar acum, datorită noilor metode de aplicare a osului mineral, aceasta contraindicatie nu mai este actuală.

După implantare în termen de 3 zile poate apărea o imflămaţie uşoară în zona implantării, trebuie să evitaţi  locurile reci  şi efortul fizic sever. Dupa 3 zile pacientul  uită  deja despre intervenţia chirurgicală.

Procedura de implantare permite pacienţilor să refuză la  protezele incomode şi să nu şlefuiască dinţii sănătoşi pentru a restabili dinţii pierduţi.


Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Denta Vita" care este situat în centrul Chişinăului, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.