- Anestezia
- Cofferdam
- Profilaxia
- Noi tratăm dinţii
- Noi tratăm gingiile
- Noi protezăm
- Noi implantăm
-
Noi operăm (chirurgia)
- Plastia gingivală cu LASER
- Exrtacţia dentară
- Extracţia dintelui de "minte"
- Operaţii de păstrare a dinţilor
- Frenuloplastica cu LASER
- Îndreptarea dinţilor (ortodonţia)
- Tratăm dintii la copii
- Tratăm cu LASER
Noi operăm (chirurgia)
Extracţia dintelui de "minte"

Cum să procedăm dacă creşterea dintelui de minte provoacă durere acută?
Dinţii de minte apar la oameni maturi. Adesea, apariţia lor este însoţită de complicaţiii pentru că restul molarilor au crescut deja mult timp în urmă şi au acupat locul în arcada dentară. Uneori apare durere şi inflamaţie. Clătiţi gura cu o soluţie de permanganat de potasiu şi primiţi medicamente analgetice - dintele va ieşi - şi durerea va trece.Dar dacă creşterea dintelui este însoţită de febră şi dureri de cap care interferează deschiderea gurii, contactaţi imediat medicul dentist - această situaţie poate fi periculoasă.
Nu ezitati consultatia medicului ortodont. Deoarece odata cu eşirea dinţilor de minte apare si inghesuirea dentară, deoarece locul in arcada dentara deseori nu mai este suficient pentru apariţia lor. Aceasta situaţie schimbă poziţia unor dinti , ocluzia şi estetica zîmbetului.
De ce dinţii de minte adesea sunt extraşi?
Dinţii de minte sunt mai predispuşi la apariţia cariilor dentare.
Acest lucru datorează faptului că ei sunt greu de ajuns cu o periuţă de dinti. Dacă nu eliminaţi dintele de minte la timp, care deseori totuşi este extras (plombarea zonei cariate este foarte dificilă,deoarece dinţii de minte cresc atât de departe încât medicul dentist nu poate aplica plomba în mod corespunzător), inflamaţia se poate răspândi pe alţi dinţi sănătoşi. Între dinte şi gingie sunt îngrămădite deşeuri alimentare, apare durerea şi sângerărea. În cazul acesta trebuie neapărat să vă adresaţi medicului dentist!
Avem nevoie de dinţi de minte?
Infecţia, care ar putea fi răspândită din cauza dintelui de minte deteriorat, deseori impune medicul să extragă dintele. Ca regulă, înainte de a lua decizia dentistul prescrie un rentghen panoramic.
Dinţii de minte sunt foarte dificil de curăţat, placa se acumuleaza pe dinţi. Prin urmare, este posibilă dezvoltarea cariilor, parodontitei – inflamaţiei gingivale, bolilor infecţioase.
Majoritatea oamenilor se despart de dinţii de minte pentru totdeauna. Potrivit experţilor, ei nu sunt cu adevărat necesari.
Ei au fost necesari poporului primitiv, dar în procesul evoluţiei maxilarul nostru s-a schimbat. Acum, dinţii de minte ne oferă o mulţime de necazuri, de multe ori nu creşte corect, infectează dinţii sănătoşi cu carie. În America, este firescă scăparea de dinţii de minte îndată cum acestea apar.
Extracţia dintelui de minte este dureroasă?
Extracţia dintelui de minte se efectuează sub anestezie locală şi este indoloră.
Nu veţi simţi nici o durere, în plus, manipularea rareori durează mai puţin de două minute.
Încercaţi ceva timp după extracţia să nu alimentaţi nimic. Dacă durerea persistă şi după îndepărtarea dintelui – adresaţi-vă medicului dentist.
Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Denta Vita" care este situat în centrul Chişinăului, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.