programare
consultaţia specialistului

Noi operăm (chirurgia)

Frenuloplastica cu LASER

Frenuloplastica cu LASER

video

Deseori cauza dezgolirii a rădăcinilor dentare   şi dezvoltarea ulterioară a parodontitei sunt frenurile scurte - frenul buzei superioare, frenul limbei sau vestibul mic a cavităţii bucale (distanţa de la marginea gingiei a dinţilor din faţă pînă la mucoasa mobilă).

Frenurile scurte sau vestibul mic a cavităţii bucale sunt traumatice în timpul unei conversaţii sau alimentaţiei. Marginea gingivală se desface în straturi pe suprafaţa dinţilor, se formează pungi parodontale, radacinile devin goale, adică se dezvoltă parodontita.

Frenul scurt a buzei superioare, de asemenea, duce la dezvoltarea diastemelor - unor fisuri între incisivii centrali.

Frenul scurt a limbii poate contribuie la malocluzii şi provoacă defectul vorbirii.

Operaţii consacrate plasticei a frenurilor orale se efectueaza sub anestezia locală (indolor), intr-o singură vizită, cu ajutorul laserului. Cît mai devreme sunt eliminate aceste defecte de dezvoltare a cavităţii bucale, cu atît mai puţin severe sunt consecinţele efectului lor.

Operaţia plasticei de frenul buzei superioare se efectuează  unui copil de un chirurg după erupţia completă a dinţilor incisivi la maxilarul (aproximativ la vîrsta de 7-8 ani). Plastica vestibuluilui oral se efectuează după erupţia completă a celor patru incisivi mandibulari (la vîrsta de 8-9 ani).


Acestea şi alte tehnologii cu mare succes sunt utilizate în centrul stomatologic "Denta Vita" care este situat în centrul Chişinăului, unde lucrează medici calificaţi, care îşi îndreaptă întreaga lor experienţa cu ajutorul tehnologiilor moderne către îmbunătăţirea sănătăţii a pacienţilor.