programare
consultaţia specialistului

Steril

Steril

  • Clinica noastra a fost intotdeauna renumită pentru sterilizare impecabilă. Nu vom ascunde faptul că mulţi dintre pacienţii noştri fideli au venit la noi aflând că avem sterilizare la nivelul adecvat. Şi după ce au primit şi un tratament calitativ, a devenit clar că o clinica stomatologică "Denta Vita" este exact ceea de ce au nevoie. Dovadă de sterilizare impecabilă în clinica noastră este, de asemenea, şi faptul că angajaţii organizatiei sanitaro-epidemiologice sunt pacienţii noştri de mulţi ani. Doar ei ştiu, cum ar trebui să fie sterilizarea ...

  • În clinica "Denta Vita" este prevăzut sistemul triplu de prelucrare şi sterilizare a instrumentelor. La prima etapă întregul instrumentar se înmoaie într-un reactiv special a firmei DÜRR (Germania) (30-60 minute), care distruge complet toate bacteriile cunoscute si viruşii (informaţii pentru referinţă: virusul SIDA şi hepatita B este complet distrus într-o astfel de soluţie în termen de 15 minute! ).

  • Apoi, toate instrumentele sunt prelucrate într-o baie cu ultrasunet, cu utilizarea ID-ul 212.

    Curăţîrea şi dezinfectarea instrumentelor se efectuează într-o baie de ultrasunete a companie EMAG Germania.

  • Şi numai după aceea instrumentele complet spălate şi uscate sunt sigilate în nişte pungi ermetice de unică folosinţă. În pungi ermetice împreună cu instrumentul se pune un indicator de culoarea portocalie deschisă (pentru informaţii de referinţă: indicatorul după sterilizare confirmă sterilitatea instrumentului).

  • MELAseal ® este un aparat destinat pentru sigilarea ermetică a instrumentelor pentru sterilizare. Depozitare într-un mediul steril este o parte necesară în sistemul sanitar. În intervalul dintre scoaterea din autoclav şi utilizarea lor, instrumentele sterilizate trebuie să fiu depozitate în aşa fel încât să fieu protejate de contaminare. O protecţie eficientă împotriva contaminării poate fi realizată prin sigilarea instrumentelor, care urmează să fiu sterilizate, în pachetul de sterilizare, special conceput pentru instrumentele utilizate şi procesul de sterilizare.

  • Instrumentele sigilate în pungi ermetice de unică folosinţă sunt puse într-un dispozitiv special "autoclav", în care sub presiune de 2 atm. complet se sterilizează prin abur încălzit la o temperatură de 135 ° C.

    Prezenţa unui pachet ermetic permite păstrarea instrumentelor sterile pînă la un an. Dar schimbarea culoarei culoarei indicatorului de la portocaliu la brun confirmă faptul că ciclul de sterilizare a fost efectuat cu succes (pentru informaţii de referinţă: în încălcarea ciclului de sterilizare indicatorului culoarea nu-şi schimbă).